Blog has moved, searching new blog...

En milstolpe i mitt tårtmakeri...

Jag upptäckte sockerpastan!

När jag googlade runt på tårtbilder märkte jag att de vackraste tårtorna var klädda och dekorerade med just sockerpasta. Jag blev intresserad av att prova och i somras beställde jag hem från en webshop. Detta har jag inte ångrat!

Sockerpasta är en marsipanliknande pasta men utan mandlar i, den består egentligen mest av florsocker. Sockerpastan är mer lättarbetad och hållbar i konsistensen än marsipan, dessutom är den vitare i färgen vilket ger helt andra infärgningsmöjligheter. Man kan använda den både till modellering av små figurer, blommor mm och till att täcka hela tårtan med.

Nuförtiden gör jag min egen sockerpasta vilket är smidigare än att beställa. Jag kommer lägga ut instruktioner och bilder på hur jag gör under recept framöver.

Om du vill ha ett tips på hur du kan förhöja dina möjligheter att lyckas med tårtdekoration så är det: Testa sockerpasta!