Blog has moved, searching new blog...

Recept på tårtbotten

Köpebottnar i all ära, men ibland vill man lyxa till det med hembakt. Här är ett recept på en enkel tårtbotten som blir riktigt hög och fin. Jag gör min i en 24 cm form och då går den lätt att dela upp i tre till fyra delar.

Ingredienser:

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl,
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i de övriga ingredienserna.

Häll upp smeten i en smord och bröad eller mjölad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper (annars rinner det över). Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ugnen i ca 40 minuter. Gör gärna stickprov. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper över tårtbotten för att förhindra att ytan blir för välgräddad.

Tadaa!
Låt gärna tårtbotten svalna i formen, med en kökshanduk över, innan du tar ut den. Ett tips är att göra tårtbotten några dagar innan du ska sätta ihop tårtan. Den mår bra av att frysas in, blir lättare att dela då.

Lycka till!