Blog has moved, searching new blog...

Hallonmaränger

Vad gör man med hallon som blivit över efter semmelfesten, och äggvitor som ratats i vaniljkrämstillverkningen? Hallonmaränger såklart!


Jag och Andreas hittade ett recept här och gav oss i kast med vårt första marängbak. Vi bytte ut citronen i receptet mot lime, och de blev faktiskt fruktansvärt goda. Lite söta, lite syrliga och framför allt sådär härligt sega i mitten! De var väldigt lätta att göra, förutom att man måste vispa i typ en halvtimme. Den biten fick Andreas sköta om så mitt bestående intryck är fortfarande att det gick sååå snabbt och smidigt! =)

Hallonmaränger

1 ägg
1 tsk cironsaft (eller lime)
1 dl socker
70 gram färska eller tinade hallon

Vispa äggvitan, citronsaften och 1/4 av sockret till en maräng (kan ta lite tid). Rör sönder hallonen med resten av sockret och vänd ned i marängen i omgångar. Vispa sedan marängen till ett hårt skum. Spritsa ut maränger på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 100 grader, ca 1 timma.

Lycka till!