Blog has moved, searching new blog...

Halloncupcakes med vit chokladfrosting

Halloncupcakes (recept från Leilas bok "A piece of cake")
ger ca 12 medelstora cupcakes

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska eller frysta hallon

1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten
4. Blanda mjöl, bakpulver & salt och vänd försiktigt ned i smeten
5. Blanda i det rivna skalet och saften av citronen samt hallonen
6. Placera ut formarna i en muffinsplåt, fyll dem till 2/3 med smet ( Ett annat sätt att få cupcakesen att hålla formen är att grädda i dubbla formar. Ta några mindre exklusiva formar ytterst som du sedan plockar bort till serveringen. Det optimala är om du har silikonformar ytterst, de håller formen och går att återanvända för evigt).
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Vit chokladfrosting

200 g vit choklad
200 g philadelphiaost eller annan färskost
florsocker efter behag

1. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron
2. Blanda i philadelfiaosten
3. Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konsistens du vill ha på frostingen


Använd en sprits med stooooor tyll för att få till snitsen på frostingen, eller bred på efter bästa förmåga om du saknar sprits. Gött är det vilket som!