Blog has moved, searching new blog...

Caketoppers á la Settlers till bröllopstårtor

Lenitha och Dick älskar allt vad spel heter och när de gifte sig hade de givetvis speltema på sin bröllopsfest. Bröllopstårtorna var inspirerade av spelet "Settlers of Catan". Fem hexagonformade tårtor som alla representerade en av de fem hexagonbrickorna i spelet. Hexagonbrickorna i spelet föreställer olika resurser: sten, säd, skog, boskap och lera.

Tårtorna bakade de själva och jag hjälpte dem med caketoppers.

Sten: Självaste brudparet fick stå på stenbrickan. De är omringade av de små blå husen och vägarna man använder i spelet. Lenitha och Dick är avbildade i sina bröllopskläder..

..även glasögon, frisyrer, blommor och andra detaljer är avbildade så autentiskt som möjligt.Skog: Brudparet ville ha ett kalhygge på denna bricka..

..med sina initialer inristade i en stubbe.

 Säd: Här ville brudparet ha tre höbalar, och sina ringar vilandes på en av dem.

Boskap: På den här brickan ville de ha två får, en bagge och en tacka.

Och givetvis fick de det. Romantiskt kelande bland tuvorna..Lera: Brudparet ville gärna att lera skulle representeras av tegel, och att en skottkärra eller nåt lämpligt tillbehör skulle finnas med.

Det lämpliga tillbehöret fick bli en spade.

Slutligen, en gruppbild!

Grattis Lenitha och Dick!

Alla dekorationer är gjorda i sockerpasta, flowerpaste, eller en blandning av de båda.

Tårta till ögonkliniken

Andreas har precis avslutat ett vikariat på ögonkliniken i Umeå. Självklart ville han bjuda kollegerna på tårta sin sista arbetsdag. Jag gjorde tre olika tårtor och här är en av dem.

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med rårörda hallon, hallongrädde och vaniljkräm. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer i sockerpasta och flowerpaste.

Uppe på tårtan sitter Andreas med en klassisk syn-tavla. Om man har god syn ser man texten ända ner till det finstilta: "Tack för den här tiden, vi ses!"

Tårtan är kantad med ögon. Blåa, bruna och gröna sådana. Stirrigt värre!

Kameran dog efter ca fyra foton på den här tårtan, så vi får se om jag hittar nån mobilbild som är publicerbar på de andra tårtorna.

Nu blir det föräldraledighet för maken, och jobb för mig, spännande!