Blog has moved, searching new blog...

Glasstårta

När jag var liten gillade jag inte vanliga tårtor. Jag tyckte att grädde var hemskt! Så när jag fyllde år ville jag alltid ha glasstårta istället. Är fortfarande en riktig glassoman vilket i helgen ledde till denna smarriga skapelse:

Yummie!! En lite halvimproviserad glasstårta gjord i springform med hjälp av både hel och halvfabrikat... En baggis med andra ord! =) 

Jag klädde in en springform (24cm) i plastfolie så tårtan skulle lossa från formen lite lättare när det var dags för det momentet. Tänkte ha en marängbotten längst ned, men den var givetvis helt mosad när jag kom hem från affären, så det blev marängbitar i botten istället.

Blandade 3dl vispad grädde med lite drygt 1/2 burk lemon curd (så kallad lemon curd-grädde) och bredde ut över marängen. Hade gått lite enklare om marängbotten varit hel. 

Hade ställt fram en 2 liters burk lite tidigare med vaniljgräddglass så den var mjuk och smidig (inte rinnig). Bredde ut ett lager av den ovanpå lemon curd-grädden.

Sedan tog jag 500g frysta hallon som jag värmde på spisen och blandade med ca 1/2 dl florsocker till en sås. På med den. Sedan varvade jag bara dessa olika ingredienser tills formen var full. Skjuts in i frysen!

Nästa dag, som lämpligtvis var en lördag, bjöds storfamiljen på denna läskande glasstårta med både söta och friska inslag. Tog ut den en stund innan servering så den blev lite mjukare och toppade den med halvtinade hallon. Svinigt god om jag får säga det själv, och det får jag såklart!

Såna här springformsglasstårtor går ju att variera i all oändlighet. Det bästa är att man kan fixa sin egen glasstårta exakt som man vill ha den. Nästa gång tänkte jag göra med oreos i botten, vaniljglass, noisettesås och salta jordnötter, gaaaah!