Blog has moved, searching new blog...

Danny-tårta

Lilla Kelly-Li älskar Danny Saucedo, så på sin 3-års dag önskade hon sig en Danny-tårta. Hon är också en liten artist så stjärnor, microfoner och rosa fanns också med på önskelistan. Så här blev resultatet:

Lilla socker-Danny. Kanske ska tillägga att jag först gjorde en version av honom som råkade bli lite...lönnfet. Tur att jag ändrade på det, då det visade sig att någon har visat tårtan för Danny själv. =)

Bröllopstårta med björkar

Idag har jag gjort en lite ovanlig bröllopstårta. Brudparet Martin och Emilia ville ha en röd bröllopstårta med björkar på. Det har jag aldrig hört talas om förut vilket gör det till en mer spännande/klurig utmaning att få ihop. Dessutom ville de ha några små detaljer av symboliskt värde som är utspridda på tårtan. Det är alltid roligt att få göra personliga tårtor! Så här blev resultatet:

Trevåningstårta dekorerad med björkstammar och björklöv.

Den uppmärksamme lägger märke till den lilla golfklubban som står lutad mot en björk längst ned till höger.

Tårtan är fylld med vaniljkräm, passionfruktsmousse och hallon, spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med en blandning av marsipan och sockerpasta, allt enligt brudparets önskemål. Tårtan är laktosfri.

Uppe på toppen sitter det söta brudparet och sneglar lite blygt på varandra.

De sitter på en varsin björkstubbe förstås.

Bruden

Och brudgummen

En liten detalj, inristat i en av björkarna

Fick göra en extra tårta vid sidan om då jag inte har vågat mig på att göra fler våningar än tre ännu..(men snart så!) Använde samma tema men varierade det litegrann.

Och så en bild på hela beställningen. Två små glutenfria cupcakes ser ni till vänster.

Stort Grattis till Martin och Emilia!

Finn McMissile

Olof 4 år älskar, som så många andra barn, filmen Bilar (Cars). När han skulle ha kalas ville han ha en Finn McMissile på tårtan, för "han är snabbare än Blixten McQueen". =)
Så här blev hans Caketopper:

Finn i egen hög person.

Glittrande lack, silverdetaljer..

..och så tangorabatten och det sneda leendet förstås.

Olofs namn fick ståta i Bilar-loggan med två racingflaggor bakom.

Grattis Olof!