Blog has moved, searching new blog...

Rice Krispies treat

För er som undrade vad som dolde sig inuti tornet...

Ta daaaa!!

Detta, mina vänner, är sk Rice Krispies treat. En Blandning av lite smör, marshmallows och Rice Krispies som bildar en formbar massa som torkar till efter en stund. Detta är ypperligt att använda sig av när man ska göra dekorationer av lite större format. Skulle jag gjort tornet helt i sockerpasta skulle det väga hur mycket som helst. Har sett att det ofta är det här som används av de som gör helt grymma figurtårtor som omöjligtvis kan byggas upp enbart av tårtbotten. Första gången jag testade nu, men det blir absolut inte sista!

När jag googlade runt efter recept på Rice Krispies treat hittade jag det på den fina bloggen Bakglädje, väl värt ett besök!

Rice Krispies Treat:

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter Rice Krispies
(smaksättning: 1dl hackad choklad, hackade jordnötter eller torkad frukt)

Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. När allt är smält tas kastrullen från plattan och Rice Krispies (och eventuell smaksättning) hälls i. Blanda ordentligt.

När du ska göra figurer ska du forma massan medan den fortfarande är varm. Blöt händerna och tryck till önskad form. Sedan kan du täcka din figur med sockerpasta, gärna medan den fortfarande är klibbig. I annat fall kan du pensla din figur med lite vatten innan du fäster sockerpastan på den. Ska dekorationen ätas bör den göras högst tre dagar innan den serveras, i annat fall går den att göra långt i förväg.

Vill man göra Rice Krispies treat enbart som en kaka trycker man ut den varma massan i en smörad form, låter den kallna, och skär ut den i önskade bitar. Förvara i tätslutande burk i två-tre dagar.

Jag tror att smaksättning är lämpligast om man bara ska göra kakor av massan. Ska man forma figurer kan jag tänka mig att det är bäst att ha den naturell.