Blog has moved, searching new blog...

Att äta eller inte äta...det är frågan!

Vilken respons container-tårtan fick, kul! Det är alltid lika roligt med era kommentarer och funderingar.

En fundering som dök upp några gånger är om den verkligen är god att äta.
"Blir det inte för mycket socker?"
Svaret på det är : Jo, självklart blir det för mycket socker! OM du väljer att tugga i dig alla dekorationerna på tårtan förstås, de är ju gjorda av socker.

Jag har full förståelse för dessa frågor, hade själv undrat exakt samma sak om jag inte visste vad som dolde sig inuti.. =)

Containertårtan tex bestod av en rektangulär tårta klädd i ett lager marsipan, en klassisk tårta helt enkelt. Själva grundtårtan måste smaka gott (jag täcker aldrig en tårta med sockerpasta tex, om ingen ber mig att göra det, för min erfarenhet är att de allra flesta föredrar smaken av marsipan). Utanpå tårtan fäste jag sedan containerväggarna och lade på dekorationerna. Allt detta är ätbart, men jag tror, och hoppas innerligt, att ingen äter upp allt det. Meningen är att man bara äter av själva tårtan och pillar bort dekorationerna. Detta gäller alla mina tårtor (det är ju samma princip som att man inte äter upp den rosa rosen på en prinsesstårta, den lämnar de flesta på fatet). Många tror att man måste kompromissa med smaken bara för att tårtorna ser spektakulära ut, men det behöver man verkligen inte göra. Man kan göra en jättegod tårta och dekorera den med figurer, blommor, eller som på förra tårtan: skräp, som inte är avsett för förtäring.

Jag ÄLSKAR att gå bananas med tårtor. Jag håller hela tiden på att utforska vad som är möjligt att åstadkomma med socker. Hur stort, högt, pilligt, detaljerat, verklighetstroget, fantasifullt kan man göra? Jag vill att tårtan ska vara en snackis, ett event på festen, ett inslag av humor och igenkänning, eller bara något riktigt vackert. Så om man tycker att det är krångligt att behöva pilla bort TV-apparater, små katter och dylikt från sin tårta så köp hellre tårta från ett konditori. =)

En sak som jag dock tycker är ganska viktigt är att allt ska vara ätbart på tårtan, ifall att någon får för sig att äta det. Därför använder jag, så långt det är möjligt, okokt spaghetti som armering i figurer tex, och jag använder mig aldrig av färger, pulver eller glitter som inte är ätbart. Barn brukar nämligen hugga in på både det ena och det andra... Så har man med pinnar och dylikt för konstruktionens skull är det alltid bäst att informera om detta till de som ska äta tårtan.

Hoppas ni fått lite klarhet i era funderingar. Och att ni vågar testa själva att dekorera era tårtor med bortpillningsbara, men också ätbara, saker! =)