Blog has moved, searching new blog...

Bröllopstårta

När Maria och Niklas gifte sig fick jag den stora äran att göra deras bröllopstårta. De ville ha en tårta som gick i vitt men med murrgröna och plommonlila detaljer på.

Tårtan är en chokladtårta fylld med after eight-mousse och päron-mousse. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med marsipan.

Istället för ett brudpar på toppen ville de ha katter, men lite "diffusa" sådana. Så jag gjorde ett stiliserat kattpar, i deras önskefärger, med svansarna slingrandes om varandra.

Spets var ett av ledorden, så ett spetsband fick pryda basen på tårtorna. Ett annat ledord var "vuxen-trollsk", vilket vi hade mycket roligt åt. Lite sagokänsla, trollskt, men inte för barnsligt. Detta tolkade jag genom att göra lite "vildare" blomarrangemang med trollhassel-aktiga grenar och olika typer av blommor.

De stora lila blommorna gjorde jag utifrån en bild på en blomma som Maria visade mig.

På inbjudningskorten hade Maria (som gillar små charmiga detaljer) ritat lite smådjur, bland annat ett par fåglar. Dessa fick vara med på tårtan, lite lätt undanskymda bakom blommorna.Likaså kan man skymta en liten mus på väg till sitt hål, bakom de andra blommorna.Grattis Maria och Niklas!