Blog has moved, searching new blog...

Ska vi pyssla?

Utstickare i all ära, men det roligaste med tårtdekoration är ändå att modellera på fri hand. Många har frågat mig hur jag gör, vilket är väldigt svårt att svara på. Ofta växer figurerna fram under tiden jag håller på.

Nu har jag iaf dokumenterat modellerandet av en liten påsk-kanin som jag tänkte dela med mig av. Har ni nån påsk-tårta eller bakelse på gång som behöver dekoreras så kan ni ju testa att göra den här kaninen. Min är gjord i sockerpasta men går säkert att göra i marsipan också.

Det här är inte den lättaste figuren om man är helt ny på modellering, men ni kan kanske få någon typ av inspiration som kan vara till hjälp i ert modellerande.

Jag har använt:
Vit och rosa sockerpasta, ätbart lim (går bra med kristyr utspätt m vatten), svart pastafärg, pensel, spritstyll, kniv och tandpetare (tag hellre okokt pasta, jag hade slut).

Dela upp sockerpastan i dessa delar (svans, kropp, fram- och baktassar, huvud, öron samt de rosa dekorationsdelarna till mage och öron).

Använd baksidan av kniveggen till att göra skåror i tassar och svans.

Gör skåror i huvudet med kniven i formen av ett Y.

Använd baksidan av en tyll om du har en, annars kan du använda kniv, till att göra munnen.

Limma fast de rosa delarna på mage och öron.
För att förstärka sammanfogningen av olika kroppsdelar kan du använda spaghetti eller tandpetare (spaghetti är bättre om figuren förväntas bli uppäten) som armering. Använd även ätbart lim av något slag.

Sätt helt sonika ihop alla delar efter bästa förmåga. Har ni svårt att få öronen att sitta trots armering så gör dem lite mindre. Färga lite sockerpasta svart och använd till ögon, eller måla med pensel direkt på ansiktet.

Klart!