Blog has moved, searching new blog...

Oreo pops

Dessa vackra och goda bakverk har blivit populära på sistone. Har man smakat dom så är det inte svårt att förstå varför. De går hem hos både små och stora gottegrisar och är inte så svåra att göra egentligen. 

Ingredienser:
100 g philadelphiaost
1 pkt (ca 176 g) Oreo kakor
100 g choklad
Strössel/nötter eller annan dekoration

Dessutom behöver du pinnar av något slag om du vill göra popsen i form av klubbor (Dessa har jag beställt från B´s skafferi, men du kan även använda grillpinnar eller blompinnar). Annars kan du lägga bollarna i små knäckformar eller bara servera dem som de är. 

Mixa kakorna i mixer tills de är helt finfördelade.

Blanda kaksmulorna med philadelphiaosten.

Rulla små bollar av degen och låt dem sedan stelna till lite i kylen. Smält under tiden chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad.

Doppa ena änden av pinnen i den smälta chokladen och stick in den i bollen. Låt den sedan stå och "torka till"en stund så pinnen verkligen sitter fast.

Använd en sked och ringla chokladen över din oreo pop tills den är täckt. Jag tycker att det är bättre än att doppa klubban i chokladen då den lätt kan gå sönder om man inte är försiktig.

Nu kan du välja att antingen ha klubborna ståendes upprätt eller som jag gjort i detta fallet -uppochned. Vill du ha dem ståendes upprätt så är ett tips att fylla ett glas med strösocker och sticka ned klubborna i det, då står de stabilt. Vill du ha dem uppoch ned kan du ställa dem på ett bakplåtspapper. Dekorera dem med valfri topping innan chokladen stelnar.
Ät och njuuuut!