Blog has moved, searching new blog...

Sockerpioner

Tänkte visa er hur jag gick tillväga när jag gjorde sockerpionerna till denna tårtan. Visste inte då att det var just pioner jag gjorde eftersom jag bara pysslade utifrån min egen fantasi. Men när festdeltagarna sa "Åh, vilka fina pioner" så var det ju bara att tacka för upplysningen och vips hade man ett namn på blommorna! =)

Detta är vad jag använde mig av: Gul flowerpaste, utstickare (tror att den egentligen är avsedd för orkideér), modelleringsverktyget "dogbone", pensel, kavel, pärlemorpulver, ätbart lim, skumgummidyna samt lite potatismjöl till utkavlingen.

Jag började med att rulla en boll som fick utgöra centrum av blomman. Sedan kavlade jag ut flowerpastan och stack ut bladen.

Jag ville tunna ut blombladen lite, då är det perfekt att ha en skumgummidyna att jobba på. Gnuggade försiktigt på bladen med modelleringsverktyget (går att använda sig av vilket rundat föremål som helst om man inte har modelleringsverktyg) tills de fick önskad tjocklek.

Penslade ätbart lim på bladen..

 ..och fäste dem sedan runt bollen.

Sen var det bara att fortsätta så och successivt böja ut bladen tills blomman fick den storlek och form jag ville ha.

Just den här blomman fick bli en liten knopp så jag lät den vara ganska sluten och liten. Avslutade det hela med att pensla på pärlemorpulver för att få en lite mer levande och skimrande yta på blomman.

Nu vet ni hur man gör sockerpioner! Har ni inte alla grejer som jag använt mig av så kanske ni iaf kan lära er något av själva grundideén och använda er fantasi till resten. Man kan ju göra vanliga runda blad, eller varför inte trekantiga? Testa och se vad det blir!