Blog has moved, searching new blog...

Ny bloggdesign!

Nu ni, nu smäller det! Jag har en ny bloggdesign och fortsätter att blogga på johannastartor.se. Häng på!

Bröllopstårta med pioner

Denna romantiska bröllopstårta gjorde jag till ett par som gifte sig idag. De önskade en tårta med pioner och spets, så här blev resultatet:

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med passionsfruktsmousse och jordgubsmousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

De vackra pionerna har jag gjort i en blandning av sockerpasta och flowerpaste.

Marsipanspets

Rosa sidenband pryder basen på tårtorna.

Fler pioner, älskar verkligen de här blommorna!

Här är hela beställningen. Tycker de blev jättevackra! Den vänstra tårtan är precis likadan som våningstårtan. Den högra tårtan är täckt med sockerpasta istället för marsipan, pga allergier.

Stort grattis till de lyckliga tu!

Bröllopstårta med cupcakes

Sandra och Tommy gifte sig idag. De hade beställt bröllopscupcakes av mig plus en liten tårta som de kunde skära i. De önskade klassiskt romantiska bakverk med lila accentfärg. Det blev riktigt maffigt tycker jag, uppställt i min 5-våningsställning.

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med hallon & blåbär och vaniljkräm. De önskade en smörkräm med lite frisk limesmak. Så jag gjorde en vitchokladsmörkräm med creme cheese och lime. Tårtan är täckt med marsipan.

Rosorna är gjorda i sockerpasta. En vacker spetskant i marsipan pryder tillsammans med ett lila sidenband basen på tårtan.

Sandra och Tommy önskade täckta cupcakes. De går i samma smaker som tårtan. Vaniljcupcakes fyllda med hallon & blåbär, "spacklade" med samma limefrosting som tårtan och täckta med marsipan.

Marsipanlocken fick en präglad yta i samma spetsmönster som tårtan är dekorerad med. Lila sidenband är knutna runt formarna och små rosenknoppar sitter som pricken över i.

Ett varmt grattis till Sandra och Tommy!

Bröllopstårta med en touche av Modo

Idag gifte sig Kent och Lina. De är trogna Modo-supportrar båda två, så trogna att deras bröllopstema fick bli just Modo. Linas familj beställde bröllopstårta av mig som överraskning till brudparet. De ville att tårtan skulle gå i Modos färger, samt att brudparet på toppen skulle återspegla temat. Men de ville ändå att jag skulle göra en ganska klassisk och lite elegant bröllopstårta i övrigt. Så här blev resultatet.Tårtorna består av vaniljbottnar fyllda med chokladmousse och hallonmousse. De är spacklade med vaniljsmörkräm och täckta med marsipan.

Tårtorna skulle fraktas en bra bit bort, så de kunde inte staplas direkt på varandra. Sicken tur att jag investerat i en ny tårtställning med, upp till, 5 våningar!

Tårtorna är dekorerade med stora röda blommor samt gröna och röda ränder.

På toppen står brudparet iklädda sina Modo-tröjor över bröllopskläderna.Med hockeyklubborna i högsta hugg!

Stort grattis Lina och Kent!

Dop- och bröllopstårta

Simon och Carolin döpte sin dotter Haley igår. Som en överraskning passade de på att gifta sig i samband med dopet. Så härligt! Jag fick äran att göra deras dop- och bröllopstårta. Det var en fröjd att modellera denna vackra familj! =)

Tårtan är en princesstårta i tre våningar täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda av sockerpasta.

På toppen av tårtan tronar de lyckliga tu.

En våning ned sitter  den nydöpta Haley med sin storebror Matheo.


I övrigt är tårtan prydd av gula blommor och sidenband.


Ett stort grattis till hela familjen, hoppas ni fick en fantastisk dag!

Tårta till 40-åring

Anna har fyllt 40 år och beställde en tårta av mig till sin fest som gick av stapeln idag. Anna arbetar som yrkesmilitär och gillar fäktning, vilket fick sätta prägeln på tårtan.

Tårtan är laktosfri och täckt med sockerpasta istället för marsipan, eftersom den behövde vara fri från nötter och mandlar. Den består av chokladbottnar fyllda med mintchokladmousse och päronmousse. Dekorationer gjorda i sockerpasta.

Anna i egen hög person iklädd kamouflage-mundering.

Kamouflagemönstret pryder även siffrorna medan de utskurna bokstäverna går i silver.

Korsade värjor och fäktmasker symboliserar Annas intresse för fäktning.

Stort grattis på din 40-års dag Anna!

Golf-tårta

Några vänner till mig ville överraska sin far/svärfar idag på hans 60-års dag. De beställde en tårta av mig med golftema eftersom Leif, som jubilaren heter, älskar att spela golf. Så här blev tårtan:

Leif tar igen sig efter en heldag på golfbanan.

Tårtan består av vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm och hallon, spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i sockerpasta och sandbunkern är fylld med söndersmulade kex.

Solbrillorna och den obligatoriska golfkepsen sitter där de ska...

..till skillnad från den här bollen. Men, men, det kan hända även den bäste.

Tur att Leif har några bollar kvar, efter tuppluren sätter han dom!

Stort grattis Leif, hoppas du gillade din överraskningstårta!

Maj´s dessertbord

Min dotter Maj fyllde 1 år för några dagar sedan. Kan fortfarande nästan inte fatta att hon är vår, hon är en sån overkligt fin liten människa. Vi hade en kombinerad barnvälsignelse och födelsedagsfest för henne, och jag tror jag var konstant rörd hela dagen. Tacksamhet!

Jag gjorde ett dessertbord med bakhjälp från svärmor. Dessutom valde jag en del andra smidiga lösningar för att inte köra slut på mig. Det enda jag bakat är själva tårtan och marschmallowsen.Jag funderade en del på tema och färgval på festen, utan framgång, tills jag plötsligt fick en bild i huvudet på en liten giraffbaby. Så giraff-tema fick det bli!Här har ni den lilla rackaren som fick bestämma temat, en giraff-baby modellerad av sockerpasta och flowerpaste. 


Tårtan med princesstårtsfyllning är täckt med kavlingsmarsipan. Bottentårtan är giraffmönstrad såklart. Jag råkade "knäcka" tårtan lite längst ned på framsidan när jag lyfte den för ovarsamt ur kartongen. Det jag lärt mig av detta är att våningstårtor kräver kraftigare bottenplatta än den tunna kartongbrickan.. 

Giraffen ser ut lite som Bambi på hal is, precis som Maj när hon försöker gå.

 
 "Slipp-baka-lösning" nr1: Chokladpudding! Hur gött är inte det? Häll upp i små plastglas (dessa är från Ica) och spritsa på en klick grädde. De små pappersdekorationerna som jag pysslat ihop fäste jag på plastskedar, sött och funktionellt på samma gång.
  
 
"Slipp-baka-lösning" nr2: Fruktsallad. Friskt och gott alternativ att ha på ett dessertbord. Även de piffades till med de fin-funktionella plastskedarna (märks det att jag är sjukt nöjd med den ideén? Haha).

 
"Slipp-baka-lösning" nr3: Låt svärmor göra jobbet! ;-) Agnetas goda nötkakor. Hon hade även bakat kokostoppar som syns på översiktsbilden. 
Mina bonbonjärer fyllde jag med melonbitar och marschmallows.

 
Bakom dessertbordet hängde jag upp syrrans ljusblå gardiner, och på dem fäste jag giraffmönstrade bokstäver. Saxen gick varm dagarna innan vill jag lova..

 
Grattis välsignade Maj Signe!

Tårta till pappa

Min fina pappa fyllde 60 år häromdagen, vilket firades med, bland annat, den här tårtan.


Vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm, passionsfruktsmousse, och hallon. Tårtan är täckt med marsipan och dekorationer gjorda av sockerpasta.

Pappa sitter på en filt i gräset vid sommarstugan och kopplar av med en kopp kaffe, något jag vet att han älskar att göra.

Termosen är uppkorkad och en bit tårta ligger redo att inmundigas.

Spaden har han ställt åt sidan och arbetsstövlarna har han tagit av sig...

...så tårna får flaxa fritt.

Grattis igen pappa, du är bäst!