Blog has moved, searching new blog...

Stick ut!! (Uggla)

Nu är det dags att introducera följetongen "Stick ut!!". Under den här rubriken kommer jag att tipsa om hur man kan använda sig av utstickare till att göra fina dekorationer. Perfekt om man inte gillar eller tycker det är svårt att modellera dekorationer. Med utstickare kan det i princip inte gå snett.

Vi börjar med att göra den här ugglan:

Perfekt att ha som lock på cupcakes eller att fästa på en tårta.

Du behöver: sockerpasta/marsipan i lite olika, valfria färger, utstickare i form av löv och runda utstickare i olika storlekar (jag använder en spritstyll och en del från en bläckpenna som runda utstickare) samt en kavel och något att limma med (lite vatten/äggvita/kristyr/ätbart lim).

Stick ut bottenplattan.

Stick ut ett löv med den största av lövutstickarna.

Använd spritstyllen till att avlägsna toppen av lövet.

Fäst ugglekroppen på bottenplattan.

Stick ut två mindre löv och två mindre cirklar i en annan färg.

Dessa blir till vingar och grund till ögon.

Använd toppen av spritstyllen till att sticka ut ögonvitorna. Fy vad obehagligt det lät... Ögonvitorna på ugglan alltså, inget annat!

Fäst dem i mitten av de blå cirklarna. Rulla små pupiller i svart och fäst dem i ögonvitorna.

Använd toppen av tyllen till att sticka ut små cirklar i orange, avlägsna sedan halva cirklarna med hjälp av samma tyll.

De använder du som fötter. Rulla en liten näbb i samma färg. Nu är själva grunden till ugglan klar.

Nu kan du använda tyllen till att göra fjäderliknande mönster på ugglans mage. Du kan också dekorera grundplattan på valfritt sätt.

Jag använde en nål till att göra små hål runt vingar och ögon. Satte också dit en liten blomma som blivit över från ett annat projekt. Men här är det ju bara att flöda i kreativitet (eller strunta i det och ha den enkel)!

Lycka till!

Alla verktyg i inlägget är köpta på kakburken.se, förutom den stora, gröna utstickaren som är köpt på Lagerhaus.