Blog has moved, searching new blog...

Dessertbord till en 30-åring..

...och inte vilken 30-åring som helst, utan till självaste mig själv i egen hög person! Jag har nämligen äntrat den gyllene medelåldern för några veckor sedan och blivit ordentligt firad av vänner och familj.

Dessertbordet fick jag själv vara med att planera. Fick hjälp med bakning av min mamma och syster Elina, tack och lov. Dessertbord är egentligen bättre lämpade för tillställningar med ett lite färre antal gäster. Då kan man lägga upp lite mer noggrant och exakt och satsa på att baka lite mer avancerade bakverk. Jag hade 53 gäster på min fest, vilket kräver lite mer volym.. =) Men det gick att ro i land och var uppskattat av gästerna.

En översiktsbild av desserbordet (dock utan tårtorna som sedan stod i mitten).  Temat gick i svart, vitt och guld. Kom på idén att använda mig av våran sovrumsspegel bakom bakverken för att få en maffig dubbeleffekt. I spegelbilden ser ni ett lite mindre bord med liknande spegel bakom. Där fanns det frukt, nötter och godis.

Bakom dessertbordet och spegeln hänger våra svartvit-randiga gardiner från vardagsrummet, de fick bestämma färgtemat. I spegelbilden här syns de vita ballonger som min syster hängt upp (hon var dukningsansvarig och gjorde det med den äran). Att ballonger kan vara så vackra!

Drömmar som smälter i munnen, bakade av mamma. Använde mig av tomma tavelramar i guld som jag la ut på bordet under en del av bakverken,

Istället för den typ av tårtor jag vanligtvis gör så valde jag att göra mindre tidskrävande, men inte mindre välsmakande, tårtor till min fest. Det här är en av tre morotstårtor som serverades. Egentligen är det två motrotskakor i varje tårta, staplade på varandra med creme cheese-frosting emellan. Även utsidan är spacklad med samma frosting. Jag lät frostingen vara ganska lös i konsistensen (trots att det inte blir riktigt lika snyggt) då jag tycker att det är mycket godare. Dekorerad med blommor och små guldknappar i sockerpasta.

Här skymtar de andra två tårtorna och chokladpraliner köpta på Finas hembageri.

Ni vet väl att man inte behöver göra allt jobb själv. Köpta kakor smakar också bra! Här är Oreo´s staplade i snygga fat med kupa.

Närmast på bilden är små mini cupcakes i choklad med en gräddklick på. Perfekt storlek till ett dessertbord då man inte vill bli mätt för snabbt.. =)

Mammas underbara mandelkakor! Lite biskvi-aktiga med smörkräm emellan, mums!

Jag fick två sk bonbonjärer i glas av mina föräldrar till min födelsedag. De är köpta på Café Victoria i Umeå. Jag älskar dom! Allt som läggs i en sån ser ju lyxigt ut. Den här bonbonjären är fylld med hemmagjorda marshmallows. De blev riktigt goda och härliga i konsistensen. Ska ge er receptet på dem framöver.

Till frukt- och godisbordet gjorde jag ett godishjul. Klädde in en ostbricka, som man kan snurra på, i vitt tyg och fäste ett svart sidenband runt om. Sedan fyllde jag små glasburkar (från IKEA) med en sorts lösviktsgodis i varje. Barnen flockades runt godishjulet och snurrade och plockade godisar med sina små fingrar. Blev ett roligt event istället för att ställa fram en skål med godis i.

Jag är fantastiskt glad för min fest som min man och familj hade styrt upp så bra med en massa bus och trevligheter. Min present ska jag visa er en annan dag. Den kommer komma väl till pass till nästa dessertbord, om man säger så..