Blog has moved, searching new blog...

Välkomna!

Timmen är slagen, tummen är ur... Nu startar jag en tårtblogg!

Tårtor är något som alla kan relatera till, som gör människor glada, men de behöver inte vara gröna med en rosa ros på. Dock är det ofta detta folk förväntar sig av tårtor vilket gör det ännu roligare att överraska med något annorlunda! 

Mitt intresse för tårtdekoration väcktes till liv för ca två år sedan. Det hela var egentligen mina syskonbarns förtjänst. De började önska sig tårtor i alla möjliga former och färger, och vad gör man inte för sina syskonbarn? Det var bara att försöka knåpa ihop katt-, hund-, duplo-, bil-tårtor mm efter bästa förmåga. Jag upptäckte hur kul det var att exprimentera med ätbara material (trots den brist på dugligt material man hade då) och blev fast. På den vägen är det, för att göra en lång historia kort.

Här på bloggen ska jag visa er mina tårtor. Dessutom kommer det dyka upp en del recept som jag gillar samt lite tips och tricks som kan vara till hjälp för er som vill prova på tårtdekoration, för det vill ni väl!? 

Fråga gärna om ni funderar på nåt, eller kom med tips på saker ni vill att jag ska visa i bloggen. Jag ska göra mitt bästa för att bemöta detta.

Jag börjar med att bjussa på mina första "syskonbarn"-tårtor, trots att det hänt en del sen dess:

Grod-tårta, med klassiskt marsipanlock köpt på ica och godisögon.

Katt-tårta. Täckt med marsipan som jag och maken mödosamt kavlade ut (från rulle). Dekoration: smält choklad och kakao.

Sköldpadds-tårta till en väns barn. Första gången jag testade att färga marsipan, även här med hjälp av maken. Använde vanlig hushållsfärg och en rulle marsipan.

"Bil som går jätte-fortsch!"-tårta. Färgad marsipan och diverse godis.

30-års tårta till brorsan. Försökte mig på en våningstårta, nu vet jag lite mer hur man ska göra för att lyckas med att få den stabil och snygg. Ett kommande "Tips och tricks" kanske...

Duplo-tårtor. Det gömmer sig små ballerinakex i "pluttarna" uppe på tårtorna. 


Rosa och lila hund-tårta var beställd. Dekorerad med färgad, utspritsad kristyr. Öron, nos och tunga i marsipan.