Här kommer ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till att spackla tårtan med. Jag tycker att den blir mjuk och lättarbetad. Det här receptet har jag lånat från bloggen "Baka baka liten kaka", där ni kan hitta en massa bra recept på fyllningar, krämer och annat.
Ingredienser:
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokhett vatten
+ smaksättning (jag använde i detta fall vaniljsocker)
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Spacklingsdags!
Några förslag på smaksättning:
Vanilj: 1 tsk vailjessens, eller ca 1-2 msk vaniljsocker
Citron: 2 tsk finrivet citron-, apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokhett vatten (dvs samma vatten som i grundreceptet)
Choklad: 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnad
Smaka av smörkrämen, vill du ha mer smak så öka mängden smaksättning. Det finns ju massa olika goda essenser att blanda i. Använd fantasin och utgå ifrån fyllningen i tårtan så det matchar.